PROGRAM: 08:30 – 21:00

LOCATIE: Bucuresti

Str. Gladitei, nr. 42

NUMAR CONTACT:

(0735) 860 800

URMARESTE-NE

Top

Pot închiria o mașină pentru altcineva? Cum pot să optez pentru un șofer adițional?

Vrei să închiriezi o mașină pentru altcineva? Dacă vrei să închiriezi un autoturism pentru altcineva sau pentru un angajat de-al tău, poate te întrebi cum funcționează și dacă este posibil. Răspunsul nu e scurt și la obiect.

Teoretic nu poți închiria o mașină pe numele tău și altcineva să vină să ridice și să conducă mașina. Companiile de rent a car cer ca persoana care este trecută în contract să fie aceeași cu cea care va ridica mașina.

Orice firmă de închirieri auto vrea să știe cine se află la volan. Dacă numele tău nu este trecut în contractul de închiriere și tu ești cel care conduce atunci lucrurile se complică și va trebui să plătești anumite penalități și despăgubiri.

Aceste reguli sunt create pentru a proteja atât firma de închirieri auto, dar și pe tine. Pentru ca tu să ai parte de o experiență unică, iată ce trebuie să știi!

Pot închiria o mașină pentru altcineva?

Te întrebi dacă este posibil să închiriezi o mașină pentru altcineva, răspunsul este și nu, dar și da. Să îți explic:

Nu poți închiria o mașină pe numele tău și altcineva să o ridice pentru tine. Poți totuși să faci rezervarea pe numele tău și să adaugi un șofer adițional.

Când închiriezi trebuie să treci în contract numele persoanelor care vor conduce. Șoferul principal este cel căruia i se va cere permisul de conducere și cardul de credit și poate adăuga șoferi adiționali în contract.

Cine poate să conducă o mașina închiriată?

Înainte să închiriezi o mașină ar fi bine să verifici termenii și condițiile generale de pe site-ul companiei referitoare la adăugarea altor șoferi și dacă se aplică alte taxe sau restricții. 

Șoferii din contractul de închiriere trebuie să:

  • Șoferul principal: să aibă vârsta minimă necesară, permisul auto și cardul valid.
  • Șoferii adiționali: condițiile din contract rămân aceleași și pentru această categorie.
  • Limită de vârstă: La EvoGo șoferii trebuie să aibă vârsta de 25 de ani sau mai mult.
  • Permis auto: Permisul auto să aibă o vechime de minim 3 ani.

De ce ai putea avea nevoie de un șofer adițional?

Optează pentru un șofer suplimentar și vei avea mai multă liniște, siguranță și flexibilitate. Când pornești la drum lung, în situații de urgență, când călătorești alături de mai multe persoane sau în călătorii de afaceri ai nevoie de încă un șofer. Astfel nu va trebui să faci prea multe pauze chiar dacă te simți obosit sau extenuat. Iată când ai putea avea nevoie de un șofer adițional: 

  1. Când mergi într-o excursie și te așteaptă un drum lung. Să ai un șofer în plus poate să îți simplifice viața. Condusul mult timp poate fi obositor, iar să împarți această responsabilitate cu altcineva îți va permite să te odihnești, să te bucuri de peisaje și să ajungi la destinație fresh.
  2. Mergi în vacanță cu familia și te vei opri în mai multe locuri, pe care îți doreai de mult să le vezi. Cu un șofer adițional călătoria în sine va fi mai plăcută pentru toți participanții. În plus, dacă un membru al familiei nu se simte bine sau are nevoie de o pauză, altcineva poate să preia frâiele.
  3. Participi la o întâlnire de afaceri și timpul este esențial. Să ai un șofer în plus îți va permite să schimbi rolurile când simți că ai nevoie. Ai de asemenea mult mai multă flexibilitate în cazul în care mai trebuie să rezolvi câteva sarcini de la muncă între timp.
  4. Când șoferul principal nu poate să returneze mașina la destinație. Șoferul adițional va putea returna mașina în locația stabilită, dar nu o va putea ridica.

Fiecare companie are propriul set de termeni și condiții, în timp ce legile, vârsta de conducere și validitatea permisului joacă un rol important în determinarea eligibilității în cazul închiderii unei vehicul. Fii informat pentru a avea controlul asupra situației și pentru a evita orice probleme în timpul perioadei de închiriere.