PROGRAM: 08:30 – 21:00

LOCATIE: Bucuresti

Str. Gladitei, nr. 42

NUMAR CONTACT:

(0735) 860 800

URMARESTE-NE

Top

Află ce este asigurarea SCDW și care sunt avantajele sale la închirierea unui autoturism

Află ce este asigurarea SCDW și care sunt avantajele sale la închirierea unui autoturism

Închirierea auto reprezintă o modalitate eficientă și comodă de a te deplasa către orice destinație dorești. Pentru a închiria o mașină este însă necesar să cunoști care sunt responsabilitățile contractuale și de ce garanții este nevoie pentru a beneficia de serviciu.

Firmele de rent a car le cer clienților o garanție returnabilă pentru a acoperi eventualele daune pe care le poate suferi autovehiculul. Acest lucru nu este tocmai convenabil pentru clienți, deoarece, în funcție de modelul auto ales, garanția poate ajunge chiar și la 1000 de Euro, o sumă adițională pe care puțini sunt dispuși să o achite, chiar dacă este restituită ulterior.

Însă, în cazul în care autovehiculul este avariat în urma unui incident, firma rent a car va fi nevoită să rețină conducătorului auto garanția, fie parțial sau integral, indiferent a cui a fost vina pentru incident. Pentru a contracara astfel de situații neplăcute, companiile de închirieri au venit cu soluția unei asigurări complementare opționale, pe care șoferii o pot achita la începutul serviciului de rent a car – asigurarea SCDW.

Ce este asigurarea SCDW și care sunt beneficiile sale?

Asigurarea SCDW sau Super Collision Damage Waiver reprezintă o alternativă la garanția cerută la închiriere. SCDW reprezintă o formă de asigurare opțională, oferită de companiile de închirieri auto, care îți oferă protecție suplimentară în cazul unor daune cauzate de coliziuni sau accidente.

Este o asigurare opțională și complementară pentru protecție totală în caz de accident sau alt eveniment în urma căruia rezultă daune auto. Conducătorul auto plătește o anumită sumă pe zi, în funcție de modelul de autovehicul ales și de perioada de închiriere.

În cazul în care mașina închiriată este avariată, nu va mai fi nevoie să plătești nimic, indiferent dacă daunele cauzate autovehiculului au fost din vina ta sau a avut un autor necunoscut (de exemplu, mașina a fost lovită sau zgâriată în parcare). Astfel, cu ajutorul asigurării auto SCDW nu trebuie să îți mai faci griji cu privire la costurile de reparație, pentru că acestea sunt acoperite în întregime de asigurare.

Nu trebuie decât să explici reprezentanților companiei de închirieri auto cum a avut loc evenimentul. Iată care sunt principalele avantaje ale asigurării complementare SCDW:

  • SCDW elimină cheltuielile pentru reparații
  • Scapi de răspunderea financiară în caz de avariere a autoturismului
  • Elimini stresul, știind că orice avarie va fi acoperită de asigurare
  • Este o asigurare opțională

În plus, asigurarea auto SCDW este accesibilă și poate fi adăugată la contractul de închiriere auto pentru o anumită sumă zilnică, ceea ce o face o opțiune populară pentru mulți șoferi. Astfel, dacă alegi asigurarea auto SCDW, te vei bucura de protecție suplimentară în caz de daune auto. În acest fel nu-ți mai faci griji cu privire la costurile de reparații sau de înlocuire, beneficiind de o călătorie relaxantă.

Este important să reții că, deși asigurarea auto SCDW poate fi utilă în caz de avarii, este important să citești cu atenție termenii și condițiile poliței tale pentru a înțelege exact ce acoperă daune acoperă.