PROGRAM: 08:30 – 21:00

LOCATIE: Bucuresti

Str. Gladitei, nr. 42

NUMAR CONTACT:

(0735) 860 800

URMARESTE-NE

Top

5 aspecte de care să ții cont pentru a obține cel mai bun preț la închirierea unei mașini

5 aspecte de care să ții cont pentru a obține cel mai bun preț la închirierea unei mașini

Închirierea auto reprezintă o alternativă economică de transport pentru persoanele și companiile ce doresc să beneficieze de libertate de mișcare. Deși închirierea auto este în general o investiție avantajoasă, există anumite aspecte care pot influența costul serviciului. Este important să ții cont de aceste aspecte, pentru a te bucura de un preț bun de închiriere și a nu avea costuri suplimentare.

Iată 5 aspecte care pot influența costul de închiriere al unui autovehicul:

1) Asigurările și garanția solicitate

Fiecare companie rent a car solicită o garanție returnabilă pentru a acoperi eventualele daune auto. Este esențial să cunoști din timp valoarea acestei asigurări, în funcție de autovehiculul ales și de perioada închirierii. La preluarea mașinii și semnarea contractului verifică suma cerută și ce aspecte acoperă aceasta, astfel încât să nu existe costuri suplimentare sau ca această sumă nu fie exagerat de mare.

2) Vechimea modelelor auto

De obicei companiile oferă spre închiriere automobile noi, însă pot exista modele ceva mai vechi, ce au un consum de combustibil mai mare. Alege un model auto nou, ce este economic din punct de vedere al consumului de combustibil, de la un constructor popular de automobile, astfel încât costul călătoriilor tale să fie unul rezonabil. Deși autoturismele mai vechi pot avea un cost mai redus de închiriere, acesta trebuie pus în balanță cu eventualele probleme ce pot apărea și consumul de combustibil ceva mai mare.

3) Verifică starea autovehiculului

Unele companii de închiriere pot omite din diverse motive să menționeze ce defecte are o anumită mașină de închiriat. În astfel de situații este recomandat să soliciți o listă cu daunele autovehiculului. Dacă nu există o astfel de listă, atunci realizează câteva fotografii cu mașina înainte de preluare, astfel încât să nu-ți fie imputate costuri suplimentare ale unor defecte precedente ale autovehiculului.

4) Perioada de închiriere a mașinii

Poate că este un fapt evident, dar există anumite perioade de timp, când costul închirierii auto crește. Aceste perioade de vârf sunt de obicei sărbătorile și weekendurile. Dacă totuși ai nevoie de mașină de închiriat în astfel de perioade, fă-ți din timp o rezervare. În acest fel, ai autovehiculul asigurat și nu va mai fi nevoie să plătești mai mult pe o mașină aparținând unei clase superioare sau chiar să nu găsești niciun model auto disponibil.

5) Returnează mașina la timp

Odată ce ai semnat contractul de închiriere, acesta trebuie respectat, de ambele părți. Unul dintre aspectele ce poate părea evident este predarea la timp a autovehiculului, la locul stabilit de comun acord cu firma rent a car. În acest fel, eventualele penalizări pot fi evitate, respectând înțelegerea contractuală.

Acestea sunt câteva dintre criteriile ce pot influența prețul de închiriere a unui autovehicul în România. În general, este întotdeauna recomandat să compari prețurile de la mai multe firme de închirieri auto și să cunoști din timp toate garanțiile solicitate sau termenii contractuali. Astfel, poți să beneficiezi de cea mai economică ofertă.